Bănci și Asigurări

Eureko vinde poliţe cu acumulare cu dobândă garantată de 3% pe an

Eureko vinde poliţe cu acumulare cu dobândă garantată de 3% pe an

Foto Silviu Matei

Autor: Ciprian Botea

05.09.2012, 00:00 343

Eureko, o companie de talie mică din piaţa asigurărilor de viaţă, îşi tentează clienţii cu o asigurare de viaţă tradiţională cu acumulare de capital cu o primă anuală de minimum 1.000 de lei şi o durată a contractului de cel puţin 15 ani.

Poliţa are un capital garantat de minimum 16.000 de lei la finalul contractului luând în calcul o dobândă tehnică garantată de 3% pe an. Componenta de protecţie acoperă riscul de deces din orice cauză al asiguratului, caz în care beneficiarii asigurării primesc înapoi primele de asigurare achitate.

În cazul în care nu s-a produs riscul asigurat, la finalul contractului clientul primeşte capitalul garantat de minim 16.000 de lei. Spre comparaţie, un client care depune lunar 83 de lei (echivalentul a 1.000 de lei pe an) într-un cont bancar de economii cu o dobândă de 5% pe an primeşte după 15 ani 22.400 de lei. În caz de deces moştenitorii recuperează de la bancă suma acumulată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO