Bănci și Asigurări

Euro a coborât la 4,22 lei pe o piaţă calmă

Euro a coborât la 4,22 lei pe o piaţă calmă

Autor: Ciprian Botea

02.08.2011, 00:00 89

Leul a reuşit să câştige teren marginal la începutul săptămânii,iar BNR a publicat ieri un curs de referinţă de 4,2246 lei/euro, cu1,5 bani peste cotaţia de vineri. Aceasta este a doua şedinţăconsecutivă de apreciere a leului şi se datorează unei îmbunătăţiria percepţiei investitorilor vizavi de valutele central şiest-europene.

"Valutele emergente europene s-au întărit marginal în sesiuneade tranzacţionare de dimineaţă, ajutate de un euro mai puternic.Cursul leu-euro a avut o volatilitate scăzută", a comentat undealer.

Leul a pierdut teren în faţa monedei elveţiene, cursul leu-francsituându-se la 3,7110 lei/franc, dar s-a apreciat cu circa patrubani în faţa dolarului. Un dolar era cotat luni la 2,9249lei/dolar. Dobânzile afişate luni de banca centrală pentruplasamentele pe o zi pe piaţa interbancară au revenit pe creştereşi au ajuns la 4,26%-4,76% după ce vineri coborâseră la 4,08% -4,58%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO