Bănci și Asigurări

Euro ramane sub 3,66 lei

22.02.2008, 20:11 11

Cotatiile leu/euro au oscilat si ieri intr-o banda ingusta pe piata interbancara de la Bucuresti, ramanand sub nivelul de 3,66 lei pentru un euro, pe fondul unui apetit redus pentru tranzactionare.
BNR a calculat un curs de 3,6578 lei pentru un euro, cu 1,03 bani peste nivelul precedent, aceasta fiind a treia zi consecutiva de crestere. Dolarul a urcat cu 0,2 bani, pana la 2,4795 lei.
"Piata a fost foarte calma, volumele tranzactionate fiind modeste", a comentat un dealer. Piata interbancara s-a deschis in cotatii de 3,65 lei pentru un euro, iar in primele ore de tranzactionare jucatorii au cumparat valuta, punand presiune pe deprecierea monedei locale. Astfel, euro a urcat pana la un maxim de 3,66 lei, nivel de la care au aparut pe piata interese de vanzare. Pana la sfarsitul zilei cotatiile au oscilat in aceasta banda, piata inchizandu-se la un nivel de 3,6550 lei pentru un euro.
Dobanzile pe termen scurt au urcat usor pe piata monetara, osciland intre 9,5% si 10% pe an, in conditiile in care la sfarsitul saptamanii se incheie perioada actuala de constituire a rezervelor minime obligatorii, astfel ca bancile au atras lichiditati pentru a-si realiza nivelul de rezerve. Totodata, BNR a intervenit de doua ori pe piata pe parcursul acestei saptamani pentru a absorbi leii in exces, depozitele atrase avand scadenta la inceputul saptamanii viitoare, cand dealerii estimeaza o cerere mai mare de lichiditati din partea companiilor, care vor avea de facut plati catre buget.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO