Bănci și Asigurări

Euro se intoarce sub 3,39 lei

Euro se intoarce sub 3,39 lei
05.02.2007, 17:10 14

Piata valutara de la Bucuresti ramane fara o directie clara, euro continuand sa oscileze in banda de variatie 3,38-3,42 lei, in care a evoluat de la inceputul anului.
In ultima zi a saptamanii trecute cotatiile au coborat usor fata de ziua precedenta, insa oscilatiile au fost limitate intr-un canal ingust, intre 3,48 si 3,49 lei pentru un euro.
BNR a calculat vineri un curs de 3,3877 lei pentru un euro, cu 0,97 bani sub nivelul din ziua anterioara. Dolarul a pierdut 0,87 de bani, coborand pana la 2,6024 lei.
Piata valutara interbancara a fost destul de calma, ordinele de vanzare de valuta contrabalansandu-se cu cele de cumparare. Volumele tranzactionate au fost destul de bune, in conditiile in care au existat interese de tranzactionare atat din partea cumparatorilor, cat si a vanzatorilor.
La inceputul sedintei de tranzactionare, euro era cotat la 3,3870/3,3890 lei, in usoara crestere fata de ziua precedenta. Dupa aparitia in primele ore de tranzactionare a unor ordine
de vanzare de valuta, cotatiile au coborat pana la un minim al zilei de 3,3820 lei/euro.
In a doua parte a zilei, leul a pierdut usor teren, fiind prins din nou intr-o miscare regionala. Monedele de pe pietele emergente invecinate au pierdut teren, pe fondul unor marcari de profit ale investitorilor straini.
Euro a fost tranzactionat, pana la finalul sedintei, intr-un interval ingust, intre 3,3840-3,3870 lei. Piata de la Bucuresti s-a inchis in cotatii de 3,3850/3,3870 lei pentru un euro, aproape de nivelul de la finalul sedintei de tranzactionare din ziua precedenta.
Zlotul polonez si forintul maghiar au pierdut teren usor in fata euro vineri. Ambele monede pastreaza insa o parte din terenul recuperat in fata euro in sedinta de joi, dupa ce se confruntasera cu deprecieri sensibile in ultimele zile ale lunii ianuarie. Pe piata poloneza, cotatiile au ramas sub 3,91 zloti/euro, fata de niveluri de 3,94 zloti/euro, la inceputul saptamanii trecute. Si forintul maghiar a castigat teren, cotatiile ramanand la 255 de forinti/euro, fata de 258 in prima parte a saptamanii trecute.
Pe pietele internationale, dolarul s-a depreciat in raport cu moneda unica, ca urmare a publicarii unor date sub asteptari privind locurile de munca din economia americana, cotatiile coborand la 1,30 dolari/euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO