Bănci și Asigurări

Eurom Bank intra pe RASDAQ pana in iunie

04.03.2004, 00:00 18

Eurom Bank va fi listata la Bursa Electronica RASDAQ pana la jumatatea acestui an, conform directorului general adjunct al bancii, Alexander Regenbogen. Adunarea Generala a Actionarilor bancii a aprobat deja demararea procedurilor de listare.
Reprezentantul bancii spune ca anul 2004 este un moment propice pentru listarea actiunilor bancii preturile actiunilor listate pe piata romaneasca, in special cele ale bancilor fiind pe o tendinta ascendenta.
In ciuda preturilor mari ale actiunilor de pe piata, Regenbogen spune ca pentru acest an nu exista intentia de finantare de pe piata de capital. "Anul acesta va fi probabil pe piata de capital anul emisiunilor de obligatiuni corporative, dar piata nu este inca pregatia pentru finantarea prin emisiune de actiuni." spune el.
Eurom, este detinuta de grupul israelian Kolal si va fi cea de-a patra banca care are actiunile listate pe piata de capital. Pe Bursa de Valori Bucuresti in acest moment sunt listate titlurile BRD-Groupe Societe Generale si ale Bancii Transilvania, iar pe Rasdaq titlurile Carpatica sunt printre cele mai lichide. Grupul israelian a preluat in 2001 fosta Banca Dacia Felix, iar banca are in prezent peste 10.000 de actionari minoritari.
Alexander Regenbogen a mai spus ca listarea companiei de asigurari ARDAF din Cluj si a Bancii Comerciale Carparica reprezinta povesti de succes.  Eurom este chiar unul din actionarii ARDAF, iar listarea companiei pe piata RASDAQ i-a permis anul trecut sa isi vanda pe piata bursiera 10% din actiunile acesteia.
Eurom Bank are un capital social de 397,1 miliarde lei si  anticipeaza pentru acest an obtinerea unui profit net de 76,5 miliarde de lei si atingerea unui volum de active de circa 4.450 miliarde de lei. De asemenea, banca se asteapta la venituri totale de 1.002,5 miliarde de lei.
vlad.nicolaescu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO