Bănci și Asigurări

Eurom va tranzactiona pe Bursa

04.03.2005, 00:00 21

Eurom Bank va deveni prima societate bancara care tranzactioneaza direct pe piata de capital dupa aparitia, anul trecut, a prevederilor legislative care permit bancilor sa intermedieze tranzactii pe Bursa.


Cele mai multe dintre bancile romanesti detin societati de brokeraj, o parte dintre acestea studiind posibilitatea integrarii diviziilor de brokeraj in cadrul bancii.


Eurom Bank nu detine o societatea de brokeraj, purtand in ultimele luni tratative pentru achizitionarea unei astfel de societati, dar discutiile au esuat. Cererea bancii de autorizare ca broker pe Bursa a fost depusa deja la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM).


Serviciile legate de piata de capital se numara printre directiile in care banca si-a propus sa isi dezvolte activitatea. Eurom a semnat deja un contract de distributie a unitatilor de fond cu societatea de administrare Certinvest, care detine trei fonduri mutuale. Cererea de autorizare ca societate de distributie a unitatilor de fond a fost, de asemenea, depusa la CNVM.


Eurom Bank a incheiat anul 2004 cu un profit net de 48 mld. lei (1,2 milioane de euro), conform rezultatelor financiare preliminate in standardele romanesti de contabilitate (RAS). Profitul in euro este cu 70% mai mare fata de cel din 2003, dar reprezinta sub jumatate din nivelul din bugetul bancii de la inceputul anului.
vlad.nicolaescu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO