Bănci și Asigurări

EximBank a ajuns la 16 agenţii după ce a deschis patru unităţi în 2013

Foto Silviu Matei

Foto Silviu Matei

Autor: Anelis Baciu

10.09.2013, 09:00 710

EximBank, banca de stat dedicată finanţării exportatorilor şi întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM), a deschis o agenţie la Târgu-Mureş, a patra de anul acesta, reţeaua teritorială ajungând astfel la 16 unităţi.

Banca al cărei rol de susţinere a exportatorilor a devenit vizibil abia în criză a început anul acesta un proces de extindere a reţelei teritoriale, mizând pe modelul agenţiilor cu număr mic de angajaţi, fără servicii de back office.

„Ne-am propus să avem o acoperire naţională cât mai extinsă pentru a creşte gradul de accesibilitate la produsele şi serviciile specifice EximBank”, a declarat Traian Halalai, preşedintele băncii. Extinderea reţelei teritoriale a EximBank vine într-un moment în care multe bănci care s-au extins agresiv în anii de boom ai creditării îşi restrâng acum prezenţa teritorială.

EximBank avea active de 3,9 miliarde de lei (880 mil. euro) la sfârşitul anului trecut şi un volum total de 3,7 miliarde de lei (840 mil. euro) al finanţărilor, garanţiilor şi asigurărilor acordate. 

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.09.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO