Bănci și Asigurări

FATA Asigurari se pregateste sa intre pe RCA

22.04.2008, 17:45 47

FATA Asigurari, companie membra a grupului italian Generali, ale carei afaceri se bazeaza pe asigurari agricole, intentioneaza sa intre pe piata asigurarilor de raspundere civila auto obligatorie (RCA) pana la sfarsitul anului.
"Avem in vedere implementarea unui nou sistem informatic integrat si completarea personalului cu specialisti din domeniul auto. Speram ca in luna decembrie sa primim autorizatiile necesare", a declarat Fanel Plopeanu, directorul general al FATA Asigurari.
Plopeanu, fostul director general al Omniasig Life, a fost numit sef la FATA Asigurari la inceputul lunii martie, inlocuindu-l astfel pe Anghel Burghila, care ocupa acum postul de director de asigurari agricole la Asitrans.
Asigurarile RCA se numara printre cele mai neprofitabile linii de business pentru asiguratori, alaturi de politele Casco, din cauza daunalitatii mari si a preturilor reduse practicate de asiguratori pentru a castiga cat mai multi clienti.
"Noi nu intentionam sa vindem agresiv pentru a castiga cota de piata. Oricum, clientii nostri sunt preponderent din mediul rural, iar rata daunei este mai mica in aceste zone, nu este un indicator care sa ne sperie", afirma Plopeanu.
In prezent, 16 companii sunt autorizate de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor sa vanda polite RCA, politele auto fiind cea mai rapida cale de a castiga clienti pe piata locala. Piata asigurarilor RCA a fost de circa 321 de milioane de euro anul trecut.
FATA Asigurari a incheiat anul trecut cu afaceri de circa 9,3 milioane de euro (31,1 mil. lei) si o pierdere de aproximativ 2 milioane de euro.
Compania a fost infiintata in toamna anului 2006 si are un capital social de 6,2 milioane de euro (22,4 mil. lei), dupa o majorare de aproape 2 milioane de euro (7 milioane de lei) care a avut loc la inceputul anului.
In primul trimestru al acestui an, asiguratorul a subscris prime brute de 8 milioane de lei (circa 2,2 milioane de euro), fata de 2,5 milioane de lei in aceeasi perioada din 2007.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO