Bănci și Asigurări

Finansbank lupta sa castige 1,4% din piata

25.10.2006, 17:52 20

Finansbank va investi pentru deschiderea a 38 de unitati in cele doua luni ramase pana la sfarsitul anului si incearca sa-si extinda clientela de IMM-uri, astfel incat sa ajunga la o cota de 1,4% din activele sistemului bancar.
Pe parcursul lui 2006, a fost unul dintre cei mai agresivi jucatori, reusind sa depaseasca pragul de 1% cota de piata si sa urce pana la 1,2% la jumatatea acestui an.
"Vom extinde reteaua teritoriala pana la 93 de unitati la finalul acestui an, fata de 55 existente la jumatatea anului", a declarat ieri Tamer Ozatakul, presedintele Finansbank Romania, la conferinta "Zilele Biz". Banca a deschis in prima jumatate a anului 15 unitati peste cele 40 existente la finele lui 2005.
Recent, banca a intrat pe domeniul finantarii IMM-urilor, una dintre cele mai la moda linii de business printre institutiile de credit. "Momentan, finantam IMM-uri cu o cifra de afaceri mai mica de un milion de euro anual, dar treptat vom oferi produse si pentru IMM-uri mai mari", a precizat Ozatakul.
Conform presedintelui Finansbank, zona IMM-urilor este subdezvoltata in Romania, mai ales din cauza lipsei de oportunitati de finantare. Numarul de IMM-uri din Romania este de circa 310.000, adica 14 la mia de locuitori, de trei ori mai putin decat in UE, unde numarul acestora este de 52 la mia de locuitori, potrivit statisticilor prezentate de Ozatakul.
Banca mizeaza pentru acest an pe o crestere a cotei de piata cu aproape jumatate de punct procentual, pe fondul cresterii activelor sale peste media sectorului bancar. De exemplu, numarul de carduri emise de Finansbank ar urma sa atinga 150.000 de unitati la finele anului, fata de circa 99.500 la jumatatea acestui an.
Parte a FIBA Group, subsidiara din Romania a Finansbank a inceput sa opereze pe piata in februarie 2000, cand Finansbank AS Turcia a achizitionat pachetul majoritar de actiuni al Bancii de Credit Industrial si Comercial, institutie de credit cu capital mixt romano-american infiintata in 1993.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO