Bănci și Asigurări

Finantarile Porsche Leasing au scazut cu 60%

24.03.2010, 23:04 47

Porsche Leasing, una dintre cele mai mari companii din piata deleasing financiar si care activeaza in domeniul auto, a finantatanul trecut achizitia de autovehicule in valoare de 121 mil. euro,in scadere cu 59% fata de 2008.

Afacerile companiei s-au diminuat astfel mai putin decatintreaga piata de leasing, care a coborat la doar un sfert dinvaloarea inregistrata in 2008, respectiv de la 4,8 mld. euro la 1,3mld. euro. Firmele de leasing au fost puternic lovite de prabusireapietei auto, principala lor sursa de business.

"Aceasta modificare a fost cauzata de schimbarile aparute incomportamentul consumatorului, corelate cu actualul contexteconomic. Astfel, clientii prelungesc durata de utilizare amasinilor si amana decizia de a achizitiona un nou autoturism, desipentru companii, in mod special, mobilitatea ramane un aspectfoarte important in desfasurarea activitatilor cotidiene", adeclarat Kurt Leitner, CEO al Porsche Finance Group.

Grupul detine firma de leasing financiar, o banca specializatape credite auto, un broker de asigurare, o firma de asigurari autoCasco si o societate de leasing operational.

Numarul de contracte incheiate de Porsche Leasing s-a redus lajumatate, de la 16.323 in 2008 la 7.108 anul trecut. Aproximativ15% din finantari au fost acordate pentru achizitia de masinisecond-hand. Compania nu a precizat cate autovehicule a recuperatde la clientii rau-platnici.

"Cand apar situatii de insolventa, incercam sa discutam cufiecare client in parte, ceea ce poate insemna prelungireaperioadei de creditare sau a perioadei de gratie. Recuperareamasinii de la client este intotdeauna ultima noastra optiune."

Porsche Finance Group a finantat 46% din masinile vandute deimportatorul auto Porsche Romania. "Acest lucru inseamna ca aproapefiecare al doilea autoturism Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, Porschesau Bentley a fost finantat prin Porsche Finance Group", sustineLeitner.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO