Bănci și Asigurări

Finanţele au atras un împrumut de 557 mil. lei, prin vânzarea de obligaţiuni

Finanţele au atras un împrumut de 557 mil. lei, prin...

Autor: Marius Oncu

21.07.2014, 14:01 293

Trezoreria a primit oferte de peste trei ori mai mari, totalizând 973,9 milioane de lei, comparativ cu suma pe care intenţiona să o împrumute, de 300 de milioane de lei.

Randamentul mediu s-a situat la 3,88% pe an, faţă de 4,13% în luna iunie, când ministerul a redeschis cel mai recent această emisiune.

Emisiunea de obligaţiuni a fost lansată în mai 2011, iar de atunci până luni, Finanţele au împrumutat prin această emisiune 5,394 miliarde lei.

Marţi urmează o nouă redeschidere a emisiunii, printr-o licitaţie suplimentară în cadrul căreia Finanţele vor accepta numai oferte necompetitive, la randamentul rezultat în urma licitaţiei de luni. Suma vizată prin licitaţia suplimentară este de 45 de milioane de lei.

Ministerul Finanţelor vrea să împrumute în luna iulie 4,105 miliarde lei din piaţa internă prin vânzarea de titluri de stat, lună în care ajung la scadenţă două emisiuni, de certificate de trezorerie şi obligaţiuni de stat cu o valoare cumulată de 6,8 miliarde lei.

Finanţele au atras de la începutul lunii iulie din piaţa internă 2,374 miliarde de lei, prin vânzarea de obligaţiuni cu maturităţi la trei, cinci, şapte şi zece ani.

De la începutul anului, Finanţele au împrumutat din piaţa internă 23,693 miliarde lei şi 678,7 milioane euro prin vânzare de titluri de stat. La aceste împrumuturi se adaugă sume atrase de pe pieţele internaţionale, respectiv 2 miliarde dolari şi 1,25 miliarde euro, prin trei emisiuni de obligaţiuni cu maturităţi de 10 şi 30 de ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO