Bănci și Asigurări

Finanţele au luat de la bănci 180 mil. lei pe trei ani. Dobânda urcă spre 7,5%

Autor: Ciprian Botea

16.09.2011, 00:00 67

Ministerul Finanţelor a împrumutat ieri 180 milioane de lei de la bănci printr-o emisiune de titluri de stat cu scadenţa la trei ani, plătind un randament de 7,49% pe an. La licitaţia precedentă cu astfel de titluri, Finanţele au plătit 7,34% pe an şi au împrumutat 600 milioane de lei. Suma împrumutată ieri este mult sub valoarea programată, de 700 milioane de lei, în condiţiile în care cererea totală din partea băncilor s-a ridicat la aproape 980 milioane de lei.

Analiştii ING Bank anticipau joi într-un raport o alocare modestă, la un randament în creştere, şi au declarat că misiunea MFP de a obţine randamente scăzute este dificilă din cauza deteriorării condiţiilor de lichiditate din piaţă. Următoarea licitaţie pentru vânzarea de titluri de stat va avea loc luni, când Finanţele încearcă să vândă certificare de trezorerie cu scadenţă la un an în valoare totală de 500 milioane de lei.

Ministerul Finanţelor vrea să împrumute luna aceasta 4,7 miliarde lei prin emisiuni de titluri de stat după ce în august a atras 2,6 miliarde lei, cu mult sub valoarea programată, de 4 miliarde lei. Statul a împrumutat de la bănci peste 39 miliarde de lei şi 1,4 miliarde de euro de la începutul acestui an prin emisiuni de titluri de stat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO