Bănci și Asigurări

FinCoP, 200.000 de pensii private

29.01.2008, 19:26 37

FinCoP Broker de Pensii Private a incheiat aproape 200.000 de contracte de pensii private obligatorii (pilonul II) in campania de vanzare de patru luni, incheiata pe 17 ianuarie, a declarat pentru ZF Romeo Jantea, presedintele brokerului.
Cu o forta de vanzare de aproape 14.000 de agenti de marketing, FinCoP este al doilea broker de pensii ca marime, dintre cei aproximativ 40 de brokeri care au activat pe aceasta piata in perioada campaniei de patru luni a pensiilor obligatorii.
"Fara sa avem date certe, ci doar estimari, credem ca am ocupat locul al doilea pe piata brokerilor si dupa numarul de contracte incheiate. Volumul nostru de vanzari a fost de aproape 200.000 in cele patru luni, adica am incheiat cu bine campania de vanzare", a spus Romeo Jantea.
Practic, cele 200.000 de contracte reprezinta o cota de piata de aproximativ 5% din piata de peste patru milioane de participanti la cele 18 fonduri de pensii obligatorii. Spre comparatie, doar sase din cele 18 fonduri au reusit sa obtina cote de piata mai mari de 5%, iar ultimele 10 fonduri din clasamentul celor 18 au avut vanzari cumulate de 145.000 de contracte.
FinCoP a vandut in cele patru luni contracte de pensii obligatorii pentru patru administratori: Allianz-Tiriac (locul doi pe piata la finele campaniei de aderare), Generali (locul 3), Interamerican (locul 5) si BT Aegon (locul 7). Cel mai mare broker de pensii de pe piata dupa numarul de agenti de vanzare este Brokerpool Cluj (infiintat de brokerul de asigurare MBI din Cluj-Napoca), care a avut aproape 26.000 de agenti de marketing.
Jantea s-a ferit sa ofere estimari pentru nivelul vanzarilor realizate de brokerii de pensii, adica un grad de intermediere a celor peste patru milioane de clienti care au aderat la fondurile de pensii. La nivelul intregii piete, forta externa de vanzari (brokeri, intermediari si consultanti) a reprezentat circa o treime din numarul de agenti autorizati, restul de doua treimi fiind agenti de vanzare proprii ai companiilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO