Bănci și Asigurări

Fitch confirmă ratingurile Băncii Transilvania, UniCredit Ţiriac Bank şi ProCredit Bank

Autor: Mediafax

25.07.2011, 00:00 847

Agenţia de evaluare financiară Fitch a confirmat vineriratingurile pentru credite pe termen lung ale Băncii Transilvania,UniCredit Ţiriac Bank şi ProCredit Bank. Calificativul BănciiTransilvania pentru împrumuturi pe termen lung în valută a fostconfirmat la "BB-", iar cel pe perioadă scurtă la "B", cele aleUniCredit Ţiriac Bank la "BBB+/F2", iar cele ale ProCredit Bank la"BB+/B".

Calificativele au perspectivă stabilă. Reafirmarea ratingurilorBăncii Transilvania reflectă, printre altele, structuradiversificată şi stabilă de finanţare şi lichiditatea confortabilă,notează agenţia.

În cazul UniCredit Ţiriac Bank, decizia reflectă opinia căsprijinul la care se poate aştepta din partea băncii-mamă UniCreditrămâne ridicat, dacă acesta va deveni necesar. Ratingul băncii estelimitat de plafonul de ţară al României ("BBB+"). Atingerea uneicalităţi bune a activelor este principala provocare a băncii,potrivit analiştilor agenţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO