Bănci și Asigurări

Fondurile de pensii au mai incasat 25 de milioane de euro

28.10.2009, 23:18 21

Fondurile de pensii private obligatorii (pilonul II) au maiprimit in administrare de la clienti contributii in valoare de 24,6milioane de euro (105,7 mil. lei), aferente veniturilor din lunaaugust, potrivit datelor Casei Nationale de Pensii (CNPAS).

Fata de luna trecuta, sumele incasate de fondurile de pensiis-au redus usor, cu 3%.

Cele 12 fonduri de pe piata au peste 4,85 de milioane departicipanti, contributia lunara a acestora fiind de 2% din venitulbrut, suma care se scade din contributiile virate la bugetulasigurarilor sociale de stat. Totusi, pentru mai mult de un milionde participanti angajatorii nu vireaza contributii in fiecare luna,deoarece tot mai multe firme au probleme de lichiditati.

Sumele incasate de fonduri pentru luna august sunt la acelasinivel ca si cele aferente lunii aprilie si mai mici decat sumeleincasate pentru celelalte luni din acest an. Fondurile incaseazacontributii pentru veniturile din urma cu doua luni, ceea ceinseamna ca luna aceasta au primit in administrare sumele aferentelunii august.

Cea mai buna luna pentru fondurile de pensii a fost martie, candcontributiile au depasit 112 milioane de lei, arata dateleCNPAS.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO