Bănci și Asigurări

Fondurile facultative ale ING si BCR au cei mai multi clienti noi

Fondurile facultative ale ING si BCR au cei mai multi clienti noi
19.03.2009, 14:45 28

Fondurile de pensii facultative (pilonul III) administrate de ING Asigurari si BCR Asigurari de Viata au castigat cei mai multi clienti noi in lunile ianuarie si februarie, cand vanzarile pe aceasta piata au incetinit.

Potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), fondul care si-a majorat cel mai mult numarul de clienti in primele doua luni ale anului este ING Optim, care a castigat peste 3.900 de participanti, ajungand la un total de 42.120.
Al doilea fond in topul castigatorilor inceputului de an este BCR Prudent, care si-a adaugat circa 2.180 de clienti la portofoliu. La sfarsitul lunii februarie fondul avea circa 37.500 de clienti. Pe locul trei in acest clasament se afla fondul de pensii ING Clasic, cu 929 de participanti castigati in ianuarie si februarie si un total de circa 21.400 de clienti.
Fondurile care au adunat mai putin de 100 de clienti in primele doua luni din acest an sunt Eureko (96 de clienti noi), insa acesta a intrat pe piata recent si a inceput vanzarile abia in februarie, Concordia Moderat (10 clienti noi), Raiffeisen Acumulare (10) si OTP Strateg (1). In total, cele zece fonduri de pensii facultative si-au majorat numarul de clienti cu 8.045 in primele doua luni, ajungand la un total de 158.790 la sfarsitul lunii februarie, arata datele CSSPP.
In aceasta perioada vanzarile de pensii facultative merg mai greu si se fac aproape exclusiv catre persoane fizice, in conditiile in care companiile isi reduc cheltuielile si nu mai acorda astfel de beneficii angajatilor.
In prezent, pentru 57% din clientii fondurilor de pensii facultative contributiile sunt platite numai de angajatori, ca beneficiu, iar circa 31% din clienti isi platesc singuri contributiile. Restul de 12% din clienti impart plata contributiilor cu firma la care lucreaza. Cea mai mare parte a persoanelor care au o pensie facultativa lucreaza in sectorul financiar (23,4% din total) si in industrie (13,18%). Aproximativ 84% din clientii fondurilor de pensii facultative lucreaza in orase, iar restul sunt din mediul rural.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO