Bănci și Asigurări

Francezii de la AXA au ajuns la active de 32 de milioane de euro anul trecut

Foto Shutterstock

Autor: Anelis Baciu

30.06.2013, 20:46 197

Activele deţinute de AXA Asigurări, subsidiara locală a gigantului francez AXA, au crescut cu 9% anul trecut şi au ajuns la 141 milioane de lei (32 mil. euro) la sfârşitul lunii decembrie, potrivit raportului anual al asigurătorului. Faţă de 2010, când francezii au intrat pe piaţă prin achiziţia Omniasig Life, activele companiei sunt cu 17% mai mari.

Cea mai mare pondere în total active, de peste 50% o au investiţiile în obligaţiuni, cu o valoare totală de 49 milioane de lei, şi depozitele, care au însumau 31,5 milioane de lei la sfârşitul anului trecut. Francezii au adus şi anul trecut capital nou la subsidiara locală pentru a suţine pierderile înregistrate, având în vedere că asigurătorul a intrat abia în urmă cu trei ani pe piaţă şi se află încă în faza de investiţii. Valoarea capitalului social al AXA Asigurări s-a dublat comparativ cu 2010 şi a ajuns la 122 milioane de lei anul trecut.

Asigurătorul a avut anul trecut o pierdere de aproape 40 milioane de lei, a fost cu 10% mai mică decât rezultatul negativ raportat în 2011. Francezii au dezvoltat o strategie de vânzări diferită pe piaţă locală, alegând să deschidă unităţi teritoriale proprii, spre deosebire de majoritatea companiilor de asigurări de viaţă, care se bazează pe agenţi de vânzări sau pe distribuirea poliţelor prin reţelele bancare. AXA, care anul trecut a subscris prime de 32,5 milioane de lei, deţinea 51 de agenţii şi avea 653 de consultanţi financiari la sfârşitul lunii decembrie. 

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 01.07.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO