Bănci și Asigurări

Garanti promite preaprobare online clienţilor care solicită un credit

Garanti promite preaprobare online clienţilor care solicită un credit

Foto Silvu Matei

Autor: Ciprian Botea

07.12.2012, 00:00 765

Garanti Bank, subsidiara locală a grupului turc cu acelaşi nume, a lansat o platformă online prin care clienţii persoane fizice pot aplica direct pentru credite şi pot afla pe loc dacă solicitarea lor a fost preaprobată.

Prin această aplicaţie clienţii pot aplica pentru credite de nevoi personale de maximum 60.000 de lei, în timp ce plafonul maxim pentru creditele cu garanţii este de 300.000 de lei. Clientul trebuie să introducă în aplicaţie datele personale şi date privind veniturile realizate şi sursa acestora, iar pe baza acestora la finalul rulării aplicaţiei află dacă creditul a fost preaprobat sau nu.

Preaprobarea nu obligă însă banca să şi acorde creditul respectiv, decizia de creditare fiind luată ulterior pe baza documentelor aduse de client la ghişeu. Clientul poate opta pentru o altă variantă de creditare în cazul în care nu se încadrează la creditul solicitat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO