Bănci și Asigurări

GE Money vinde asigurari pentru Generali si Allianz

25.08.2008, 18:19 18

GE Money, divizia de finantari pentru retail a gigantului american General Electric, a inceput sa vanda in sucursalele sale asigurari de locuinta pentru companiile Allianz-Tiriac si Generali, in urma incheierii unui parteneriat de tip bancassurance cu cei doi asiguratori.
GE Money detine companiile Domenia Credit (credite ipotecare), Ralfi IFN (credite de consum sub brandul Estima Finance) si Motoractive Leasing (leasing financiar), pe care le-a cumparat la sfarsitul lui 2006 cu 140 mil. euro. Recent, acestea au inceput sa functioneze sub numele GE Money, insa din punct de vedere juridic au ramas companii distincte.
"Inca de la intrarea pe piata din Romania ne-am declarat intentia de a oferi si produse complementare serviciilor de creditare. Respectam timpul clientilor nostri, asa ca am incheiat parteneriate cu unele dintre cele mai importante institutii in domeniu, pentru a le oferi posibilitatea de a-si incheia polita de asigurare a locuintei direct in sucursalele GE Money", a declarat Monica Mihai, Insurance Leader in cadrul GE Money Romania. Parteneriatele de tip bancassurance sunt unele dintre cele mai utilizate canale de vanzare de catre asiguratori, dupa agenti si brokeri. Contractarea unui credit de la GE Money nu este conditionata de incheierea unei asigurari prin intermediul companiei.
Politele pentru locuinte asigura orice tip de cladire destinata locuirii permanente sau temporare (cum ar fi casele de vacanta). Riscurile asigurate sunt cele de incendiu, trasnet, explozie, caderi ale apartelor de zbor sau ale bucatilor din acestea, cutremure, inundatii, grindina, furtuna si altele.
Potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, primele brute subscrise din asigurari de incendiu si calamitati naturale au fost de 449,2 mil. lei in primul semestru, in crestere cu 44% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO