Bănci și Asigurări

Generali, afaceri de 120 mil. euro in 2007

08.01.2008, 17:08 12

Generali, una din primele zece companii din piata asigurarilor, a incheiat anul trecut cu afaceri de 120 de milioane de euro (400 de milioane de lei), estimeaza directorul general al societatii, Tudor Moldovan. Cresterea fata de 2006 este de aproape 42% in euro.
"Rezultatul depaseste bugetul nostru initial, de 340 de milioane de lei. S-au vandut foarte bine asigurarile non-viata, in special Casco, pentru ca am introdus fransiza (adica o parte din paguba este platita de asigurat - n. red.), iar tarifele au fost mai mici, deci am avut mai multi clienti. Un factor important a fost si dezvoltarea fortei de vanzare", afirma Moldovan.
Din totalul primelor brute subscrise de asigurator, circa 102 milioane de euro (340 de milioane de lei) sunt din polite de asigurari generale, iar 18 milioane de euro (60 de milioane de lei) - din asigurari de viata. Fata de anul anterior, afacerile Generali au crescut cu 39% pe asigurari generale si 55% pe asigurari de viata. Circa 10% din politele non-viata si 25% din asigurarile de viata au fost cumparate de companii.
Seful Generali nu a facut estimari cu privire la rezultatul financiar.
"Inca nu stim daca am facut profit. Trebuie sa vedem ce cheltuieli am avut in decembrie cand, de obicei, acestea sunt mai mari decat in restul anului. La noua luni, eram inca pe profit", spune Moldovan. In 2006, din cauza investitiilor masive in dezvoltare, Generali a inregistrat o pierdere de circa 8,8 milioane de euro (31 de milioane de lei).
Compania are un capital social de circa 34 de milioane de euro (120 de milioane de lei) si este controlata de Generali Holding Vienna (circa 84%) si Astra-Uniqa Asigurari (circa 15%).
Grupul Generali este prezent si pe piata pensiilor private, prin administratorul de pensii obligatorii Generali Fond de Pensii, care administreaza singurul fond cu risc ridicat de pe aceasta piata. Compania este al treilea jucator din pensii obligatorii, cu peste 300.000 de participanti la fondul pe care il administreaza, numar care depaseste obiectivele initiale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO