Bănci și Asigurări

Generali ia in calcul fuziunea companiilor sale

Generali ia in calcul fuziunea companiilor sale

Sergio Balbinot: In prezent nu vad nevoia unei alte achizitii

26.04.2009, 14:35 25

Grupul italian Generali ia in calcul posibilitatea fuzionarii companiilor Ardaf, RAI si Generali Asigurari, pe care le detine prin intermediul Generali PPF, un joint-venture cu cehii de la PPF, a declarat Sergio Balbinot, directorul executiv (CEO) al grupului italian.

Generali PPF a cumparat Ardaf si RAI la inceputul anului trecut de la fondul PPF Investments in cadrul unei tranzactii estimate la 80 mil. euro, devenind al patrulea jucator de pe piata locala a asigurarilor, dupa Vienna Insurance, Allianz si Groupama. Ardaf, unul din primii zece asiguratori de pe piata, este listat la Bursa, iar noul actionar majoritar intentioneaza sa lanseze in curand o oferta publica pentru preluarea participatiilor actionarilor minoritari.
"Dupa ce vom lansa oferta publica pentru Ardaf, vom decide cum vor functiona companiile noastre (daca vor fuziona sau nu - n.r.). Romania este o piata care ne intereseaza, lucru demonstrat si de faptul ca anul trecut am cumparat Ardaf. In prezent nu vad nevoia unei alte achizitii, suntem printre primii jucatori din piata", a spus Balbinot in cadrul unei conferinte de presa care a avut loc vineri la Trieste, dupa Adunarea Generala Anuala a Actionarilor de la Generali.
In 2008 companiile detinute de Generali PPF au avut afaceri de peste 214 mil. euro, cota de piata a grupului fiind de peste 9%. Marile grupuri financiare care au intrat pe piata romaneasca a asigurarilor prin achizitii au avut strategii diferite cu privire la modul de functionare a companiilor din portofoliu. Austriecii de la Vienna Insurance, de exemplu, care detin Omniasig, Asirom, BCR Asigurari, BCR Viata si Omniasig Life, au decis ca asiguratorii lor sa ramana separati. In schimb, francezii de la Groupama, care au preluat Asiban, BT Asigurari si OTP Garancia, au in curs de desfasurare cea mai mare fuziune din piata asigurarilor.
Grupul Generali a inregistrat anul trecut un profit net de 860,9 mil. euro, in scadere cu 70% fata de 2007. Primele nete au fost de 61,98 mld. euro, in crestere cu 2,6%. Generali a semnat recent un acord cu francezii de la Credit Agricole pentru a actiona concertat in managmentul bancii Intesa Sanpaolo, unde cele doua grupuri detin impreuna 10,89% din actiuni.
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO