Bănci și Asigurări

Generali vinde asigurari cu 25% investitie pe Bursa

25.03.2008, 19:09 21

Generali, unul din primii zece jucatori din piata asigurarilor, a lansat o polita de asigurare unit-linked cu risc moderat, care investeste 25% din active in actiuni listate la Bursa si 75% in instrumente cu venit fix.
Politele unit-linked sunt asigurari de viata cu componenta investitionala, care plaseaza cea mai mare parte din prima platita de asigurat in fonduri de investitii administrate de asigurator sau de un administrator extern, in timp ce o parte mai redusa din prima este utilizata pentru acoperirea riscului asigurat.
Prima anuala pe care asiguratul trebuie sa o plateasca pentru noul produs al Generali, Easy Genius, poate fi de 1.000, 1.200, 1.500 sau 2.000 de lei, polita fiind destinata persoanelor cu venituri de peste 13.000 de lei (circa 3.500 de euro) pe an, cu varste cuprinse intre 16 si 55 de ani.
"Easy Genius este o varianta simplificata a produsului pe care Generali Asigurari il detine deja in portofoliu - Generali Investment Unit Solution - si a fost special creat pentru a putea fi vandut si de catre forta de vanzare care a actionat pentru colectarea adeziunilor la fondul de pensii administrat privat de Generali Fond de Pensii. Mare parte dintre agentii de marketing s-au aratat interesati de continuarea activitatii in sectorul financiar si atunci am gandit ca ar fi oportun sa le oferim aceasta posibilitate", a declarat Ovidiu Racoveanu, sef serviciu asigurari de viata in cadrul Generali.
Asiguratorul administreaza alte trei fonduri atasate asigurarilor unit-linked, cu grade diferite de risc.
Pe piata asigurarilor de viata cu componenta investitionala, care a ajuns la 146 mil. euro anul trecut, mai activeaza companiile Allianz-Tiriac, Aviva, AIG Life, ING Asigurari de Viata, Interamerican si KD Life, iar in curand va lansa astfel de produse si BCR Asigurari de Viata.
In primele doua luni ale acestui an, fondurile unit-linked au inregistrat scaderi importante, mai ales cele care investesc in actiuni, din cauza scaderii burselor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO