Bănci și Asigurări

Goldman Sachs scade tinta la Erste cu 30%

Goldman Sachs scade tinta la Erste cu 30%
05.02.2008, 20:36 9

Analistii bancii americane de investitii Goldman Sachs au redus cu 30% tinta de pret pentru actiunile Erste Bank, de la 64,81 la 45,26 euro pe actiune pentru urmatoarele 12 luni.
In acelasi timp, isi mentin recomandarea neutra pentru investitorii in titluri ale actionarului majoritar al BCR.
De la inceputul acestui an mai multe banci de investitii si-au revizuit evaluarile anterior optimiste privind Erste Bank, in contextul in care actiunile bancii austriece au intrat pe un trend de scadere abrupta. De altfel, unii analisti chiar au recomandat vanzarea de actiuni a Erste. Principalul motiv invocat: expunerea mare fata de Romania, ale carei dezechilibre macroeconomice sunt considerate din ce in ce mai riscante.
Pe bursa de la Viena, pretul Erste a urcat ieri cu aproape 3%, revenind la un nivel de 37,68 de euro.
Actionarul majoritar al BCR a ajuns astfel la o capitalizare de piata de circa 11,6 mld. euro, fata de 18,3 mld. euro in urma cu doi ani, cand a castigat privatizarea celei mai mari banci romanesti.
Joia viitoare, pe 14 februarie, ar urma sa fie prima zi de tranzactionare a titlurilor Erste la Bucuresti. Evenimentul ar putea fi marcat prin prezenta lui Andreas Treichl, CEO al Erste Bank.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO