Bănci și Asigurări

Grawe a pus ochii pe un sediu de opt etaje

27.01.2006, 19:41 26

Compania de asigurari Grawe Romania negociaza cumpararea unui sediu nou, un imobil cu opt etaje din zona Unirii din Capitala, aflat inca in constructie. Reprezentantii companiei nu au facut publica suma pe care o vor investi in noul sediu.

"Inca nu am semnat contractul, insa este posibil sa facem acest lucru in prima jumatate a lunii februarie", a declarat Adina Mandoiu, coordonator PR al Grawe. "Este un imobil in constructie si cred ca va fi gata intre iunie si septembrie. Vom ocupa probabil doua etaje, iar restul le vom inchiria", a mai spus ea.

Potrivit companiei, decizia finala in privinta cumpararii imobilului va fi luata de societatea de investitii din cadrul grupului austriac Grawe, din care face parte Grawe Romania.

In primele noua luni ale anului trecut, Grawe Romania a inregistrat afaceri de aproape 6 milioane de euro (peste 21,5 milioane de lei), in crestere cu 78% in euro fata de aceeasi perioada din 2004. Compania a incheiat primele trei trimestre din 2005 cu un profit de 734.000 de euro (aproape 2,7 milioane de lei), mai mare cu 80% in euro comparativ cu primele noua luni ale anului anterior.

In prezent, Grawe se afla in proces de fuziune cu Sara Merkur, societate de asigurari de viata pe care a cumparat-o la inceputul anului trecut, in cadrul unei tranzactii a carei valoare nu a fost dezvaluita. Grawe are un capital social de aproape 7 mil. euro, controlat in proportie de 99,98% de Grazer Wechselseitige Versicherung (Grawe Group).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO