Bănci și Asigurări

Grawe cauta 400 de agenti pentru vanzari

03.06.2009, 17:03 36

Grawe, numarul opt pe piata asigurarilor de viata, intentioneaza sa recruteze 400 de agenti de vanzari pana la sfarsitul acestui an, numarul total al agentilor companiei urmand sa ajunga astfel la aproximativ 2.000.

Asiguratorul a inceput deja o campanie de recrutare pentru posturile de agenti de vanzari, team leader si director de agentie. Agentii lucreaza in baza unui contract de mandat, iar veniturile lor depind de numarul de polite vandute.
"Planul nostru este sa ajugem la 2.000 de agenti la sfarsitul anului, in conditiile in care acum avem 1.600. Avem nevoie de oameni si pentru ca pana la finalul anului vrem sa mai deschidem cateva agentii in tara. Agentii vor fi autorizati atat pentru vanzarea de asigurari de viata, cat si pentru asigurari generale", a declarat Adina Mandoiu, directorul de comunicare al companiei de asigurari.
Grawe activeaza in principal pe segmentul asigurarilor de viata, dar detine autorizatie si pentru asigurari generale. In prezent, pe segmentul de asigurari generale compania vinde polite de locuinte, dar acestea au o pondere redusa in totalul portofoliului.
Grawe, companie membra a grupului austriac Grazer Versicherung, a inregistrat in primul trimestru o crestere de 16% a primelor brute subscrise, pana la 21,3 milioane de lei (5 milioane de euro). Piata asigurarilor de viata a scazut cu 6% in primul trimestru, pana la 392,3 milioane de lei (92 mil. euro).
Pentru 2009 compania estimeaza o majorare a afacerilor de maximum 5-10%. Compania intentioneaza sa intre in sistemul asigurarilor obligatorii de locuinte, care ar putea functiona de la inceputul anului viitor.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO