Bănci și Asigurări

Grecii de la Banc Post au numit directorul executiv

04.05.2004, 00:00 26





Actionarii Banc Post, al carei control este detinut de grupul elen Eurobank Ergasias, l-au numit pe David Watson, , in functia de director general executiv al bancii. fost reprezentant al acestuia in Anterior, Watson fusese reprezentantul Eurobank in Consiliul de Administratie al Banc Post.



Numirea sa are loc in contextul in care banca se afla intr-un proces de reorganizare a managementului, prin separarea functiilor de conducere administrativa si de conducere executiva, modificarea statului in vederea splitarii functiei de conducere fiind stabilita de Adunarea Generala a Actionarilor de la sfarsitul saptamanii trecute.



Anterior, fusese propus pentru functia de director general executiv Yiannis Pehlivanidis, vicepresedinte al Banc Post, care insa a parasit intre timp banca.



Elena Petculescu, care se afla la conducerea bancii din 1990, va detine functia de presedinte al Consiliului de Administratie, separata de atributiile executive.



Pe langa Eurobank, actionari ai Banc Post sunt GE Capital - 8,75% din capital, cele cinci societati de investitii financiare (SIF) - 30% in cote egale de cate 6%, precum si salariatii si pensionarii bancii, care detin 8% din actiuni.



Banc Post se situa la sfarsitul anului trecut pe pozitia a saptea in sistemul bancar, cu active de circa 618 milioane de euro si o cota de piata de 4,2%, in usoara crestere fata de sfarsitul lui 2002.



Banca a obtinut anul trecut un profit brut de 538 miliarde lei (14,3 milioane euro), in timp ce rezultatul net s-a cifrat la 455 miliarde lei (12,1 milioane de euro).



Totodata, actionarul majoritar va alege un nou reprezentant in consiliul de administratie in locul vicepresedintelui Niculae Dumitrache, care a demisionat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO