Bănci și Asigurări

Grecii mai aduc 26 mil. euro la EFG Retail Services

12.12.2007, 14:26 19

EFG Retail Services, divizia de credite de consum a grupului elen EFG Eurobank, care mai detine pe piata locala Bancpost, si-a majorat capitalul social cu 25,7 de milioane de euro (90 de milioane de lei), la aproape 26 de milioane de euro. Majorarea a fost necesara "pentru a sustine cresterile viitoare ale companiei", potrivit reprezentantilor EFG Retail Services.
Numarul clientilor companiei a ajuns la 450.000 la sfarsitul lunii septembrie, in crestere cu 20% fata de primele noua luni ale anului trecut.
"La sfarsitul lunii septembrie, am inregistrat o crestere a soldului creditelor acordate de 40%, comparativ cu aceeasi perioada din 2006", au declarat oficialii companiei, fara a preciza valoarea creditelor in sold.
Potrivit reprezentantilor EFG Retail Sevices, aceasta crestere se datoreaza adaptarii produselor la cerintele pietei si dezvoltarii teritoriale.
"Anticipam ca in 2008 sa continuam trendul ascendent inregistrat anul acesta. Premisele acestei cresteri consideram ca vor fi maturizarea continua a pietei, lansarea de noi produse de finantare si faptul ca posesorii de carduri vor deveni mult mai familiari cu produsele financiare si beneficiile lor, rezultand intr-o crestere semnificativa a utilizarii cardurilor", explica oficialii EFG Retail Services.
Alte companii de credite de consum care si-au publicat rezultatele financiare dupa primele noua luni sunt Cetelem, divizia specializata a grupului francez BNP Paribas, care la sfarsitul lunii septembrie avea credite de 213 mil. euro in sold, sau TBI Credit, divizia specializata a grupului TBI, care a ajuns la un sold al creditelor acordate de 90 de milioane de euro dupa primele trei trimestre.
Potrivit datelor BNR, in septembrie cresterea creditului de consum a incetinit, ritmul lunar coborand la 5,5%. La sfarsitul primelor noua luni ale acestui an, soldul creditului de consum ajunsese la 47,3 miliarde de lei (echivalentul a 14,1 miliarde de euro). Desi cresterea din septembrie a fost mai redusa decat cea din luna anterioara, ritmul anualizat de crestere a continuat sa accelereze, urcand la aproape 69%.
Creditul in lei a reusit sa urce in septembrie cu circa 3%, ajungand la 29 de miliarde de lei (8,6 miliarde de euro). In aceeasi perioada, creditele in valuta au incetinit, ritmul de crestere coborand de la 15% la 9%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO