Bănci și Asigurări

Groupama a scos Asirom de pe podium

23.11.2009, 23:09 114

Groupama Asigurari, companie creata in august prin fuziuneaAsiban si BT Asigurari, in care grupul francez Groupama a investitaproape o jumatate de miliard de euro, se situa la sfarsitul luniiseptembrie pe locul trei in piata asigurarilor, pozitie ocupata inaceeasi perioada din 2008 de Asirom, care a coborat pe loculsase.

Asirom a fost ani la rand unul dintre cei mai mari jucatori depe piata, insa anul acesta a inregistrat o scadere de aproape 25% aafacerilor, potrivit unor estimari. Potrivit clasamentuluiasiguratorilor dupa primele noua luni din acest an realizat de ZF,Allianz-Tiriac si Omniasig se mentin pe primele doua pozitii inpiata (cumulat pe asigurari generale si de viata). Afacerileasiguratorilor au fost lovite puternic de scaderea pietei auto, pesegmentul de asigurari generale, si de cresterea numarului desomeri si scaderea salariilor, pe segmentul de asigurari deviata.

"Vor fi mai multi someri in 2010 si in continuare ne vomconfrunta cu un an greu in asigurari de viata. 2010 va fi probabilla fel ca anul acesta, cand ne asteptam ca volumul de polite noi safie la nivelul lui 2006", a declarat pentru ZF Cornelia Coman,directorul general al ING Asigurari, liderul pietei de asigurari deviata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO