Bănci și Asigurări

Grupul austriac Erste a înregistrat în primele nouă luni din acest an un profit net de 1,4 miliarde euro, dublu faţă de perioada similară din 2020. Grupul BCR a generat un profit net atribuibil acţionarului majoritar de 195 milioane euro, în creştere cu 38%

Grupul austriac Erste a înregistrat în primele nouă...

Autor: Roxana Rosu

02.11.2021, 10:02 234

Grupul austriac Erste a înregistrat în primele nouă luni din acest an un profit net de 1,4 miliarde euro, dublu faţă de nivelul din perioada similară din 2020, când a avut un câştig de 637 milioane euro, potrivit raportului financiar publicat marţi.

Veniturile din dobânzi s-au majorat cu 2,2%, la 3,6 miliarde euro, iar venitul operaţional a crescut cu 9%, la 5,7 miliarde euro. Profitul operaţional al grupului a urcat cu  20%, la 2,59 miliarde de euro în primele nouă luni ale acestui an.

Potrivit raportului financiar al Erste, Grupul BCR a înregistrat în ianuarie-septembrie un profit net atribuibil acţionarului majoritar de 195 milioane euro, în creştere cu 38%. 

De asemenea, venitul operaţional a crescut cu 3,7%, la 521 milioane euro, în timp ce cheltuielile operaţionale s-au redus cu 2,9%, la 244 milioane euro, rezultând un profit operaţional de 276 milioane euro, în creştere cu 10,4% comparativ cu rezultatul raportat în primele nouă luni din 2020. 

”Venitul din dobânzi din operaţiunile din România, respectiv ale BCR Group, a fost impactat, mai ales pe zona de retail, de dobânzile mici de pe piaţa locală. În schimb, creşterea volumului de credite pe acest sgement, dar şi pe cel corporate, a avut o contribuţie pozitivă”, se arată în raportul Erste.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO