Bănci și Asigurări

Grupul UniCredit, care controlează a cincea bancă locală, a făcut un profit de 21 mil. euro în T1

Răzvan Radu, CEO al Unicredit Bank România

Răzvan Radu, CEO al Unicredit Bank România

Autor: Anelis Baciu

12.05.2017, 00:07 811

Grupul italian UniCredit, care controlează a cincea bancă de pe piaţa locală, a înregistrat un profit consolidat de 21 mil. euro de euro din operaţiunile din România în intervalul ianuarie-martie al acestui an, în creştere cu 16% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor publicate ieri la Milano.

Îmbunătăţirea rezultatului consolidat a venit pe fondul avansului stocului de credite şi al veniturilor operaţionale. Creditele din sold au urcat cu peste 8%, până la 5,4 mld. euro, în timp ce veniturile din operaţiuni au avut o creştere de 6%, până la 92 mil. euro de euro. 

De remarcat este că avansul veniturilor operaţionale a fost susţinut de exclusiv de încasările din comisioane şi din operaţiunile de tranzacţionare, în timp ce veniturile din dobânzi au fost constante, cumulând 51 mil. euro de euro. Comisioanele aferente finan­ţărilor acordate au adus venituri nete de 21 mil. euro, cu 4 mil. euro mai mult decât în luna martie a anului trecut, în timp ce veniturile din tranzacţionare au însumat 20 mil. euro, cu 2 mil. euro mai mult decât în T1 din 2016.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO