Bănci și Asigurări

Hildegard Gacek, fosta şefă a BERD la Bucureşti, şi Wilhelm Koch, un bancher austriac, au avizul BNR pentru a intra în boardul BCR

Hildegard Gacek

Hildegard Gacek

Autor: Claudia Medrega

13.10.2016, 00:04 460

Hildegard Gacek, care s-a aflat la con­du­cerea biroului Băncii Europene pen­tru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) de la Bucuresti şi a fost implicată în procesul de pri­vatizare a BCR, şi austriacul Wilhelm Koch, fost executiv la Deutsche Bank au primit aprobarea de la Banca Na­ţio­nală să facă parte din consiliul de supra­ve­ghere al BCR.

Cei doi au fost aleşi de acţionarii celei mai mari bănci din România să facă parte din consiliul de supraveghere, mandatul lor în boardul BCR ur­mând să se deru­le­ze până în aprilie 2019.

Hildegard Gacek a condus bi­ro­ul BERD din Ro­­mânia timp de cinci ani, din 2002 pâ­nă în 2007, pe­rioa­­­dă în care a fost ini­­ţiat şi fina­li­zat pro­cesul de pri­va­ti­za­re a BCR, câş­­­ti­gat de aus­tri­ecii de la Erste Bank.

Erste a plă­­­tit pentru BCR su­ma de 3,7 mld. euro. BERD şi IFC (divizia de investiţii a Băncii Mon­diale) au tras lozul câştigător al celei mai mari pri­va­ti­zări din istoria Ro­mâniei - au cum­­părat un pa­chet de 25% din acţiunile BCR (câte 12,5% fiecare) şi au încasat 1,5 mld. euro pen­tru pachetul cum­pă­rat cu 250 mil. dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO