Bănci și Asigurări

HVB Tiriac si UniCredit au strans un profit de 25 mil. euro

04.05.2007, 19:36 10

HVB Tiriac Bank si UniCredit Romania, care in mai putin de o luna vor fuziona in UniCredit Tiriac Bank, au adunat in primul trimestru un profit brut de 25 mil. euro, in crestere cu 73% fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit datelor publicate de Bank Austria Creditanstalt, care supervizeaza operatiunile din regiune ale grupului UniCredit.
Activele totale ale celor doua banci au depasit 12 miliarde de lei (circa 3,62 miliarde de euro, respectiv in crestere cu 17,4% in euro fata de aceeasi perioada a anului trecut), in conditiile in care portofoliul de credite a ajuns la 6,6 miliarde de lei (aproape doua miliarde de euro).
Din punctul de vedere al profitului brut, filialele din Romania ale UniCredit au inregistrat a saptea performanta dintre cele 12 subsidiare din regiune, inclusiv din Turcia si Rusia, avand o pondere de 8% in profitul total regional.
Cu active de 3,62 miliarde de euro, noua banca UniCredit Tiriac isi asigura pozitia a patra pe piata, in conditiile in care ocupanta locului cinci de la sfarsitul anului trecut, Banca Transilvania, a raportat active de 2,65 miliarde de euro pe trimestrul I.
Profitabilitatea ramane principalul obiectiv al UniCredit Tiriac, in conditiile unei abordari prudente a riscului de credit, chiar daca anul acesta banca va avea de sustinut costuri cu rebrandingul si uniformizarea imaginii noii marci in intreaga retea.
Imaginea de brand a noii banci va fi exact cea a UniCredit Bank Romania, fiind doar intercalat numele Tiriac. Pe 2006, HVB Tiriac Bank si UniCredit Romania au cumulat un profit net de aproape 50 mil. euro, in scadere cu 10% fata de rezultatul din 2005, mai ales din cauza costurilor de integrare.
Etapa finala a fuziunii ar urma sa aiba loc in noaptea dintre joi 31 mai si vineri 1 iunie odata cu migrarea sistemelor informatice pe o platforma unica, vineri fiind o zi fara operatiuni cu clientii pentru testarile finale astfel incat sa fie evitate eventuale erori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO