Bănci și Asigurări

HVBpLoc cauta 1.000 de agenti de vanzari

23.05.2007, 17:38 13

HVB Banca pentru Locuinte (HVBpLoc), specializata in economisire-creditare pentru locuinte, va deschide anul acesta 16 birouri la nivel national si va angaja peste 1.000 de agenti activi.
In prezent, pe langa Bucuresti, HVBpLoc mai detine birouri regionale la Timisoara, Cluj-Napoca si Iasi, iar echipa de consilieri financiari numara aproximativ 2.000 de persoane.
Reprezentantii bancii nu au oferit o estimare privind costurile totale de extindere, insa deschiderea unui birou este evaluata la 5-10.000 de euro.
"Suntem o banca mai noua, de aceea prioritatea noastra in acest moment este dezvoltarea teritoriala", a declarat pentru ZF Transilvania Edgar Pillath, directorul general al HVBpLoc. Banca a devenit operationala in toamna lui 2005, fiind al doilea jucator pe nisa economisirii-creditarii in domeniul locativ, pe langa Raiffeisen Banca pentru Locuinte.
Oficialul HVBpLoc a mai spus ca pe primele trei luni ale anului numarul de contracte de economisire-creditare s-a dublat fata de aceeasi perioada a anului trecut.
"Evolutia inregistrata pe primul trimestru ne face foarte increzatori in rezultatele acestui an", a declarat directorul general HVBL. La inceputul lui 2007, conducerea bancii estima ca anul acesta va atrage un portofoliu de 24.000 de clienti noi.
Potrivit conducerii, anul trecut vanzarile in zonele nord si vest au reprezentat 50% din totalul vanzarilor HVB Banca pentru Locuinte. "Fata de 2005, in plan regional, in 2006 se remarca totusi o echilibrare a vanzarilor pentru toate zonele tarii, in sensul ca zona de est a crescut anul trecut pana la 15%, de la 8% in 2005. In continuare insa, judetele cu cea mai mare pondere in vanzarile noastre sunt, pe langa Bucuresti, Cluj, Arad, Timis, Gorj si Valcea", a precizat Edgar Pillath.
La sfarsitul anului trecut, HVBL avea peste 11.000 de contracte, in valoare totala de peste 230 mil. lei (65,7 mil euro), ceea ce inseamna o crestere de 3,5 ori fata de valoarea din 2005. Suma medie contractata a fost anul trecut in jurul a 5.800 euro, acest indice ramanand constant fata de 2005.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO