Bănci și Asigurări

IFC are 115 mil. € pentru proiecte eoliene in Dobrogea

18.04.2010, 23:06 46

International Finance Corporation (IFC), divizia de investitii aBancii Mondiale, va finanta cu pana la 115 mil. euro doua proiectede energie eoliana dezvoltate de portughezii de la Energias dePortugal (EDP) in localitatile dobrogene Pestera si Cernavoda,potrivit unui proiect care urmeaza sa fie supus aprobarii boarduluiinstitutiei.

Finantarea IFC ar trebui sa-i ajute pe portughezi sa faca rostsi de alti bani din surse private.

Investitia totala in cele doua proiecte se ridica la 328 mil.euro, acestea urmand sa aiba o capacitate de 228 de Megawati (MW) -aproximativ o treime din capacitatea unui reactor nuclear de laCernavoda. "In acest moment, fara implicarea noastra este foarteprobabil ca cele doua proiecte sa nu obtina finantare in volumul sitermenii necesari", se arata in documentul IFC.

Finantarea de la IFC consta intr-un credit de pana la 25% dincostul total al proiectelor (82 mil. euro) si o facilitate paralelade pana la 33 mil. euro. In functie de valoarea aprobata a primuluicredit, boardul IFC si-ar putea da acordul pentru o a treia liniede finantare. Valoarea celor doua finantari nu poate depasi insa25% din investitia totala.

Proiectele sunt dezvoltate de EDP prin intermediul a doua firmelocale, Cernavoda Power si Renovatio Power, unde grupul portughezdetine din 2008 85% din actiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO