Bănci și Asigurări

IMM-urile pot accesa finanţări de la CEC Bank în cadrul schemei de granturi pentru companiile afectate de COVID-19

IMM-urile pot accesa finanţări de la CEC Bank în...

Autor: Roxana Rosu

08.10.2020, 17:00 193

IMM-urile pot accesa finanţări de la CEC Bank în cadrul schemei de granturi pentru companiile afectate de COVID-19, fondurile fiind destinate activităţii curente sau investiţiilor.

”CEC Bank susţine economia României. Avem cea mai extinsă reţea teritorială şi astfel putem acorda suport şi consiliere de specialitate în orice zonă a României. Suntem  partenerul principal în relaţia cu peste 120.000 de companii care au obţinut finanţări de la CEC Bank, marea majoritate fiind IMM-uri. Suntem bucuroşi că am fost selectaţi pentru implementarea acestui program de granturi pentru IMM-uri şi vom depune toate eforturile astfel încât companiile afectate de pandemia COVID-19  să aibă acces cât mai rapid şi facil la finanţarea de care au nevoie”, a declarat Bogdan Neacşu, preşedinte - director general al CEC Bank.

Prin această schemă de ajutor de stat, IMM-urile a căror activitate a fost afectată de pandemia COVID-19, inclusiv prin măsuri administrative de limitare a activităţii, pot obţine finanţări nerambursabile, din fonduri europene, prin Programul Operaţional Competitivitate  2014 - 2020 şi din fonduri de la bugetul de stat, pentru cheltuielile curente şi/sau pentru proiecte de investiţii. Bugetul total alocat acestei scheme de ajutor de stat este de 1 miliard de euro.

Pentru accesarea granturilor, solicitanţii trebuie să se înregistreze şi să depună cererea de finanţare în format electronic pe site-ul granturi.imm.gov.ro, alegând inclusiv banca parteneră.  

CEC Bank este una dintre cele 7 bănci partenere în implementarea acestui program,  efectuând virarea sumelor aferente ajutorului de stat în conturile dedicate ale beneficiarilor.  De asemenea, la solicitarea beneficiarilor, pentru proiectele de investiţii, CEC Bank poate acorda credite punte până la decontarea de către Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri. Creditele punte pot acoperi până la 100% din valoarea cheltuielilor eligibile aprobate, având costuri reduse. În plus, CEC Bank poate asigura credite pentru cofinanţarea proiectelor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO