Bănci și Asigurări

IMM-urile pot lua credite garantate pe perioade mai lungi

Autor: Ciprian Botea

27.09.2012, 00:00 109

BCR a extins până la zece ani perioada maximă de rambursare a creditelor cu garanţie Jeremie contractate de întreprinderile mici şi mijlocii. Creditele pentru investiţii vor putea fi contractate pe o perioadă de maximum zece ani, faţă de şase ani în prezent, în timp ce finanţările pentru consolidarea activităţii curente vor abea termen de rambursare maxim de cinci ani.

Valoarea maximă a unui credit este de 1,9 milioane de euro, împrumuturile fiind garantate în proporţie de 80% de Fondul European de Dezvoltare Regională, prin iniţiativa Jeremie. Clienţii nu plătesc comision de garantare.

Nu pot accesa credite prin această facilitate firmele care au activitatea în producţia şi comerţul de tutun, băuturi alcoolice sau arme. Creditele sunt disponibile în lei şi în euro, dobânzile fiind calculate în funcţie de indicatorii Robor (pentru leu) şi Euribor (pentru euro) la scadenţa de şase luni. Oficialii băncii afirmă că dobânzile sunt cu 3-4 puncte procentuale sub costul unui împrumut standard.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO