Bănci și Asigurări

Inca 2.700 de romani si-au facut pensie privata

Inca 2.700 de romani si-au facut pensie privata
08.06.2009, 00:00 41

Peste 2.700 de romani au incheiat un contract de pensie facultativa (pilonul III) in luna mai, vanzarile fiind astfel in usoara crestere fata de aprilie, cand circa 2.500 de persoane si-au facut o pensie facultativa, arata datele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Luna mai se siteaza pe locul doi in topul celor mai scazute vanzari din ultimul an si jumatate, dupa aprilie. Cea mai buna luna pentru companiile de pensii facultative a fost iunie 2008, cand peste 22.300 de persoane au incheiat un astfel de contract. Mai si aprilie anul acesta au fost pana acum singurele luni in care numarul de clienti noi ai fondurilor de pensii facultative a scazut sub 3.000, deoarece tot mai putine companii cumpara astfel de beneficii pentru angajati, din cauza reducerii costurilor. Companiile au fost anul trecut cei mai importanti clienti ai fondurilor de pensii, dar anul acesta miza se muta pe segmentul de retail.
La sfarsitul lunii trecute fondurile aveau 167.500 de clienti.
In mai, fondul care a reusit sa atraga cei mai multi clienti noi a fost BCR Prudent, administrat de BCR Asigurari de Viata. Fondul si-a majorat numarul de clienti cu 1.200, ajungand la un total de aproape 42.000 si clasandu-se pe locul doi pe aceasta piata. Cel mai mare fond de pensii facultative dupa numarul de participanti este in continuare ING Optim, cu un total de aproape 44.200, din care peste 540 au aderat la fond in cursul lunii trecute. Pe locul trei se afla un fond administrat de Allianz-Tiriac Pensii, AZT Moderato, cu peste 25.600 de clienti. In mai acest fond si-a majorat numarul de clienti cu aproape 140.
Valoarea activului net al celor 11 fonduri de pensii facultative de pe piata locala a urcat cu 6,7% in mai, pana la 129,9 milioane de lei.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO