Bănci și Asigurări

Inca o plecare de la GE Money: seful Domenia Credit

07.04.2008, 18:48 21

Carmen Retegan, directorul executiv (Chief Executive Officer) al companiei de credite ipotecare Domenia Credit, membra a grupului american GE Money, va renunta in urmatoarele saptamani la functia pe care o detine.
Aceasta este a doua plecare a unui manager local de la GE Money din acest an, dupa ce in urma cu doar doua saptamani si seful Ralfi IFN, companie a grupului care vinde credite de consum sub brandul Estima Finance, a anuntat ca va renunta la functia sa la inceputul lunii iunie.
Retegan, 49 de ani, conduce Domenia Credit inca de la infiintare, din 2003. Compania a fost preluata de GE Money, divizia financiara a gigantului american General Electric, la sfarsitul anului 2006, odata cu Ralfi IFN si Motoractive Leasing, in cadrul unei tranzactii in valoare de 140 de milioane de euro. Initial, CEO interimar al operatiunilor GE Money in Romania a fost numit Mark Hampson, inlocuit in august anul trecut de americanul Ron Malak.
Carmen Retegan nu a putut fi contactata pana la inchiderea editiei. Potrivit unor surse apropiate companiei, managerul Domenia Credit si-ar putea infiinta propria firma de credite ipotecare. In prezent, Retegan detine actiuni la societatile RTG Business Consulting si 3RTG Consultanta si Management, potrivit Registrului Comertului.
GE Money asteapta acum aprobarea BNR pentru numirea unui nou CEO la Domenia Credit. Compania nu a publicat inca rezultatele pentru 2007. In prima jumatate a anului trecut, a acordat imprumuturi in valoare de 35 de milioane de euro, cresterea fata de aceeasi perioada din 2006 fiind de 250%. Pentru al doilea semestru, isi planificase sa acorde credite de 40 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO