Bănci și Asigurări

Indexul prosperităţii, ce este şi cum se măsoară. Unde se află România

Indexul prosperităţii, ce este şi cum se măsoară....

Autor: Catalina Apostoiu

12.06.2017, 00:07 1991

Joi, într-o conferinţă la ASE despre potenţialul României, de la capitalul de încredere la prosperitate, organizată de ZF şi BCR, Le­ga­tum Institute va prezenta unde se situează România în indexul global al prosperităţii. La conferinţă sunt aşteptaţi premierul Sorin Grindeanu şi guvernatorul BNR Mugur Isărescu.

Think tank-ul londonez Le­ga­tum Institute a găsit o soluţie, un indice care pe lângă factori teh­nici precum PIB per capita ia în cal­cul şi factori mai umani, ca  bu­curia, tristeţea şi prietenii.

Potrivit organizaţiei, adevăra­ta prosperitate este o combinaţie din­tre bunăstarea economică şi cea socială. Indicele anual al aces­teia utilizează această definiţie a pro­sperităţii pentru a evalua şi mo­nitoriza performanţele diferi­te­lor ţări din lume după mai multe cri­terii, incluzând sănă­ta­tea, edu­caţia, economia şi capitalul social, dar cu 104 „varia­bile“. Indicele Prosperităţii constituie un instru­ment pu­ter­nic care ne arată cum se formează şi cum se schimbă pro­spe­ritatea la nivel mondial. Astfel pot fi mai bine înţelese ace­le ţări care devin mai prospere, dar şi cele a căror pro­speritate sca­de şi lecţiile care pot fi învăţate în aceste cazuri.

Vedeţi aici mai multe detalii despre Conferinţa ”Potenţialul României, de la capitalul de încredere la prosperitate”. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO