Bănci și Asigurări

ING a facut un profit de 7,3 mil. euro din asigurari si pensii private

ING a facut un profit de 7,3 mil. euro din asigurari si pensii private

Cornelia Coman, directorul general al ING Asigurari de Viata: In principal, aceasta crestere a fost sustinuta de investitiile facute in 2007 in activitatea de pensii facultative de catre ING Asigurari de Viata, dar si datorita cresterii numarului de clienti.

12.11.2008, 18:51 536

ING Asigurari, cea mai mare companie de pe piata asigurarilor de viata, a inregistrat in primele noua luni o crestere de 14% a primelor brute subscrise, pana la 414 milioane de lei (circa 114 milioane de euro).

Pe segmentul pensiilor facultative (pilonul III), unde compania administreaza doua fonduri, ING Optim si ING Clasic, activele nete au ajuns la 21,2 milioane de lei (5,8 milioane de euro) la sfarsitul lunii septembrie, numarul de clienti fiind de circa 50.400 la acea data.
Profitul brut al ING Asigurari, obtinut din vanzarea de polite de viata si de pensii facultative, a urcat cu 88% in primele noua luni, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, pana la 41 de milioane de lei (11,3 milioane de euro).
Luand in calcul si rezultatul din administrarea de pensii obligatorii (pilonul II) a ING Pensii, profitul se reduce usor, pana la 26,4 milioane de lei (7,3 milioane de euro) brut, marcand o crestere de 34% fata de primele trei trimestre ale anului trecut.
"In principal, aceasta crestere a fost sustinuta de investitiile facute in 2007 in activitatea de pensii facultative de catre ING Asigurari de Viata, dar si datorita cresterii numarului de clienti", a declarat Cornelia Coman, directorul general al ING Asigurari de Viata.
ISi menTine cota pe economisire. ING Bank avea in portofoliu la sfarsitul lunii septembrie credite imobiliare in valoare de circa 400 mil. euro, potrivit datelor prezentate de grup.
Olandezii nu precizeaza soldul total al creditelor acordate de banca, dar noteaza ca pe partea de retail (unde ofera atat finantari imobiliare cat si de consum) au ajuns la o cota de piata de 3%, dupa ce au crescut in trimestrul al treilea cu 95 mil. euro. Raportul grupului arata ca in Romania valoarea medie a raportului intre valoarea creditului si valoarea imobilului finantat (loan to value ratio) era in septembrie de 63%, fata de o medie de 76% la nivelul intregului portofoliu al ING.
Pe zona de economisire, ING a atras in perioada iulie-septembrie depozite de la populatie in valoare de 75 mil. euro, conservandu-si astfel cota de piata de circa 5% pe acest segment. Banca avea un portofoliu de 626.000 de clienti de retail in septembrie, potrivit datelor publicate la Amsterdam. Operatiunile de retail din zona Europei Centrale au generat in trimestrul al treilea o pierdere bruta de putin peste 40 mil. euro, fata de un castig de 80 mil. euro in trimestrul al doilea. Cheltuielile operationale au urcat cu 121% fata de aceeasi perioada a anului trecut, reflectand includerea ING Turcia si investitiile derulate in Polonia, Romania si Ucraina.
In trimestrul al treilea au intrat in exploatare inca 10 unitati in Romania. Astfel, ING opereaza pe plan local o retea de 198 de unitati, fata de 134 de unitati in septembrie anul trecut.
 
 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO