Bănci și Asigurări

ING Asigurari da dividende de 8,1 mil. euro

01.08.2008, 18:52 13

ING Asigurari de Viata, cel mai mare jucator de pe piata de profil, va acorda dividende aferente anului trecut in valoare de circa 8,1 milioane de euro (27 mil. lei) actionarului majoritar, ING Continental Europe Holding, care detine 99,9% din companie.
Profitul net al asiguratorului a fost anul trecut de circa 8,3 milioane de euro (27,7 milioane de lei), potrivit raportului anual al companiei. Anul trecut, ING Asigurari nu a distribuit dividende din profitul net obtinut in 2006.
ING Continental Europe Holding a incasat, in 2006, dividende de 3,7 milioane de euro (13 milioane de lei) din profitul net al anului 2005. Profitul la care se asteapta asiguratorul anul acesta este de circa 14 milioane de euro. ING este una dintre putinele companii din piata asigurarilor care obtine profituri semnificative, majoritatea companiilor, in special cele de asigurari generale, fiind pe pierdere.
Primele brute subscrise de ING au fost de 150,2 milioane de euro anul trecut, in crestere cu 21% fata de 2006, iar pentru acest an ING estimeaza afaceri de peste
170 de milioane de euro.
Cele mai vandute polite din portofoliul ING au fost anul trecut asigurarile de viata cu componenta de pensie (27,9% din total), urmate de asigurarile de viata de protectie (23,8%), planurile financiare pentru copii (19,9%), politele unit-linked (17,8%) si planurile de economisire (9,8%).
Veniturile totale ale ING Asigurari s-au ridicat la 190 de milioane de euro anul trecut, iar activele au ajuns la 400 de mil. euro. Asiguratorul a platit anul trecut despagubiri de peste 42 mil. euro.
De la 1 iulie, seful ING Asigurari, olandezul Bram Boom, a parasit compania, urmand sa preia din toamna conducerea companiei de asigurari a grupului ING din Grecia. In prezent, sef interimar este Cornelia Coman, directorul general adjunct al companiei, iar un nou CEO va fi numit la inceputul lunii octombrie.
Grupul olandez ING activeaza si pe piata pensiilor private, fiind lider atat in pensiile obligatorii, cat si in cele facultative. Fondul de pensii obligatorii (pilonul II) al ING are peste 1,38 de milioane de clienti si o cota de piata de peste 33%. ING Asigurari administreaza doua fonduri de pensii facultative, ING Clasic si ING Optim.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO