Bănci și Asigurări

ING Asigurari de Viata: profit cu 57% mai mare

ING Asigurari de Viata: profit cu 57% mai mare

Click pentru imaginea marita

10.11.2006, 18:03 19

ING Asigurari de Viata a obtinut in primele noua luni ale anului un profit brut de 11 milioane de euro, in crestere cu 57% fata de aceeasi perioada a anului trecut, arata raportul trimestrial publicat de grupul ING.
Compania este lider pe segmentul asigurarilor de viata si se bate cu Allianz Tiriac, lider pe segmentul asigurarilor generale, pentru obtinerea celui mai mare profit din Romania pe industria asigurarilor.
Anul trecut, ING Asigurari de Viata a avut o dinamica de crestere incurajatoare in aceasta privinta, obtinand un profit net de 8,4 mil. euro, mai mult decat dublu fata de anul precedent. In acelasi timp, Allianz si-a mentinut in 2005 profitul net la 10 mil. euro.
Totodata, compania a subscris in primele 9 luni ale anului prime brute in valoare de 89 mil. euro, cu 15% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut. Daca aceasta crestere de 15% se va mentine pana la sfarsitul anului, ING Asigurari de Viata va atinge in 2006 un volum al primelor brute de peste 123 mil. euro. Aceasta valoare este probabil sa se obtina, daca tinem cont de faptul ca in ultimul trimestru al anului trecut s-a inregistrat cel mai mare volum de prime brute subscrise, iar compania a estimat pentru intreg anul o crestere de 20%.
ING Asigurari de Viata avea la mijlocul acestui an o cota de piata de 37,9% si peste 250 de angajati, potrivit reprezentantilor companiei. Compania si-a anuntat intentia de a intra atat pe piata pensiilor private facultative, cat si pe piata fondurilor private obligatorii. Infiintata in 1997, ING Asigurari de Viata este membra a grupului olandez ING, prezent in Romania si prin ING Bank.
In Europa, ING isi mai desfasoara activitatea in Ungaria, Cehia si Bulgaria. Divizia din Romania are in continuare o jumatate din primele brute subscrise in Polonia si un sfert din cele subscrise in Ungaria.

Negritoiu: Am scazut dupa plecarea speculatorilor
"ING Bank a coborat in topul activelor pentru ca afacerile noastre au scazut din cauza operatiunilor de capital. Am avut volume foarte mari de depozite de la clienti straini care au plecat in vara", a explicat Misu Negritoiu, directorul general al ING Bank, evolutia bancii in topul jucatorilor din sistem in acest an. In trimestrul al treilea, ING a coborat pe locul noua in top, de la pozitia a cincea in vara, in conditiile in care cota sa de piata s-a ingustat cu aproape doua puncte procentuale, pana la 3,8%. El spune ca liberalizarea contului de capital nu a adus intrari masive de bani, ci dimpotriva, iesiri.
"Acum ne reprofilam pe o crestere sustenabila, bazata pe partea de active, nu pe pasive", a completat Negritoiu. Astfel, banca si-a extins reteaua de sucursale wholesale (dedicate clientilor corporativi), care ar trebui sa ajunga la 25 pana sfarsitul anului, iar in paralel cu aceasta si reteaua de Office-uri, prin care ofera servicii pe piata de retail. Banca va deschide noi unitati, atat pentru retaiul, cat si pentru clienti corporativi, si in cursul anului viitor. Potrivit datelor publicate la Amsterdam, ING are in Romania "circa 248.000 de clienti" pe segmentul de retail, pe care ii serveste printr-o retea de 106 Office-uri. Negritoiu spune ca pe partea de credite corporate ING a crescut cu 30%, in timp ce pe retail ritmurile au fost de peste 100%, in conditiile in care s-a plecat de la o baza de comparatie redusa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO