Bănci și Asigurări

Instituţie bancară din Zalău, amendată cu 20.000 de lei de OPC pentru practicarea unui comision ilegal

Instituţie bancară din Zalău, amendată cu 20.000 de lei de OPC pentru practicarea unui comision ilegal
16.08.2010, 18:57 26

O instituţie bancară din Zalău a fost amendată, luni, cu 20.000de lei de reprezentanţii Comisariatului pentru ProtecţiaConsumatorilor Sălaj, pentru practicarea unui comision de risc,declarat ilegal prin Ordonanţa de Urgenţă 50/2010, intrată învigoare în luna iulie, informează Mediafax.

Comisarul şef al Comisariatului pentru Protecţia ConsumatoruluiSălaj, Claudiu Silaghi, a declarat, luni, că nu poate face publicnumele băncii până după expirarea termenului legal, de 30 de zile,de contestare a amenzii.

"În urma reclamaţiilor primite de la mai mulţi clienţi împotrivacomisioanelor ilegale practicate de bănci, Comisariatul pentruProtecţia Consumatorilor Sălaj a demarat un control la acesteinstituţii. Ca urmare a controlului, o instituţie bancară din Zalăua fost sancţionată cu o amendă de 20.000 de lei pentru practicareaunui comision de risc aplicabil la soldul de credit, declaratilegal conform Ordonanţei 50", a declarat Claudiu Silaghi.

Potrivit sursei citate, pe lângă amendă, banca a fost somată săreturneze toate comisioanele ilegale aplicate clienţilor care audepus reclamaţii, respectiv unui număr de 33 de sălăjeni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO