Bănci și Asigurări

Interamerican va lansa trei produse unit-linked in lei

21.12.2005, 18:38 16

Compania de asigurari Interamerican va lansa la inceputul anului viitor trei produse de asigurare unit-linked in lei.

"Am primit deja aprobarea de la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor si la inceputul lui ianuarie vom iesi pe piata cu aceste produse", a declarat directorul financiar al companiei, Emilia Bunea. Ea spune ca decizia lansarii unor programe de investitii in lei a fost determinata de dezvoltarea continua a pietei de capital.

"Aceste produse vor permite accesul pe piata de capital micilor investitori, care altfel ar putea fi descurajati de formalitatile pe care trebuie sa le indeplineasca", a mai spus Bunea.

Unul dintre programele de investitii va fi cu risc mic, banii asiguratilor fiind plasati in certificate de trezorerie si depozite bacare. Al doilea program va avea un risc mediu, fondurile fiind investite, pe langa certificate de trezorerie si depozite bancare, si in obligatiuni municipale si corporatiste. Cel de-al treilea produs de asigurare unit-linked va avea un risc mai mare, aproximativ 50-60% din banii asiguratilor fiind investiti in actiuni ale companiilor listate la Bursa, iar restul - in aceleasi instrumente ca in cazul celorlalte doua produse.

La sfarsitul anului trecut, Interamerican a iesit pe piata cu patru produse de asigurare unit-linked in euro, cu investitii pe pietele financiare straine. Acestea sunt polite de asigurare de viata legate de unitati de fond sau programe de investitii. O parte din prima platita merge pentru investitii in aceste unit-uri, cealalta parte fiind destinata acoperirii riscului asigurat.

Riscul investitional apartine clientului. In schimb, el are dreptul de a vinde sau de a cumpara unit-uri dupa o anumita perioada. In perioada derularii contractului cu societatea de asigurare, asiguratul are dreptul sa isi schimbe programul de investitii sau sa combine mai multe programe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO