Bănci și Asigurări

Investitorii străini aveau 20,7 mld. lei plasaţi în titluri de stat româneşti în S1 2016, în uşoară scădere

Investitorii străini aveau 20,7 mld. lei plasaţi în...

Autor: Claudia Medrega

19.08.2016, 00:05 164

Intrările de investiţii străine de porto­fo­liu pe piaţa titlurilor de stat au ajuns la sfâr­şi­tul primului semestru la 20,7 mld. lei, pon­de­rea deţinerilor nerezidenţilor în totalul porto­fo­liului de datorie publică internă fiind de 17,2%.

 
Plasamentele nerezidenţilor în titluri de stat româneşti sunt la un nivel comparabil cu cel de la jumătatea anului trecut şi în uşoară scăde­re faţă de sfârşitul anului 2015. La fina­lul anu­lui 2015, investitorii străini aveau un por­to­foliu de titluri de stat de 20,8 mld. lei (17,6%).
 
În statisticile aferente lunilor iulie şi au­gust am putea să vedem o creştere a pon­de­rii deţinerilor nerezidenţilor în condiţiile în care s-a intensificat interesul de cumpărare al in­ves­titorilor străini pentru titlurile româneşti, în căutarea unor randamente mai ridicate, după anunţul rezultatelor referen­dumului din Marea Britanie din ultima parte a lunii iunie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO