Bănci și Asigurări

Isărescu a remarcat în discursul preşedintelui că cel mai des cuvânt folosit a fost "criză", un cuvânt care îi provoacă repulsie

Isărescu a remarcat în discursul preşedintelui că cel mai des cuvânt folosit a fost “criză”, un cuvânt care îi aduce repulsie

Foto: Silviu Matei

Autor: Cristian Hostiuc

25.01.2012, 19:23 2205

Mugur Isărescu guvernatorul BNR a remarcat referindu-se la discursul preşedintelui, de miercuri seară, pe care l-a ascultat la televizor, că cel mai des cuvânt folosit a fost "criză".

Aceasta a fost singura remarcă a guvernatorului faţă de discursul preşedintelui.

Pe de altă parte Mugur Isărescu care a deschis o dezbatere intitulată "De la Marea Dezordine, la Noua Normalitate", a menţionat că cuvântul "criză" îi produce o repulsie, care ţine de perioada 1971-1989. El a menţionat că evită să folosească prea des acest cuvânt.

Înainte de 1989 tot auzeam că acest capitalism este în criză, în timp ce socialismul creştea. Dar nu pot să uit că socialismul şi comunismul s-au prăbuşit. Iar după 1989, în Europa se tot vorbea despre alte crize şi a ajuns să apară o nouă monedă comună, euro, a mentionat guvernatorul.

El a spus că şi în România am trecut de la criza financiară la criza economică, se vorbea despre criza sistemului bancar, criza rezervei valutare sau criza cursului.

"La noi nu s-au prăbuşit nici bănci, nici rezerva valutară şi cursul a fost stabil", a mai spus Isărescu.

El a avut o intervenţie extrem de scurtă şi filozofică la deschiderea acestei dezbateri care este făcută ca motiv pentru discutarea cărţii lui Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului, "Biletul de ieşire din criză".

La BNR dezbaterea trebuia să înceapă la ora 18, dar Banca a decis să amâne deschiderea discuţiei pentru a se uita la discursul preşedintelui Traian Băsescu. Timp de 30 de minute, cât a ţinut discursul, toată lumea - bancheri, analişti, profesori, academicieni - s-au uitat într-o linişte de înmormântare la şapte ecrane într-una din sălile BNR-ului.

Toată sala a râs atunci când preşedintele Traian Băsescu a spus că el nu conduce PDL-ul, pentru că dacă l-ar fi condus el, l-ar fi condus mai bine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO