ZF 24

Isărescu: A venit momentul ca bursa să iasă de sub imperiul traderilor

Isărescu: A venit momentul ca bursa să iasă de sub...

Autor: Roxana Pricop

12.02.2014, 10:34 2356

Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, a spus că, la aproape 20 de ani de la înfiinţare, a venit momentul ca bursa de la Bucureşti să se maturizeze, să iasă de sub imperiul traderilor şi să devină un instrument de finanţare a companiilor.

"Este nevoie de maturizarea bursei, de ieşirea de sub imperiul traderilor şi de dezvoltarea bursei în piaţă de capital pentru finanţarea companiilor. Este nevoie de relansarea unui parteneriat între burse şi autorităţi, guvern, pieţe financiare", a spus guvernatorul BNR în cadrul conferinţei "Crearea unei pieţe de capital internaţionale în România".

În cadrul conferinţei vor fi prezentate cele opt bariere care ţin pe loc dezvoltarea pieţei de capital din România. Guvernatorul a făcut o scurtă trecere în revistă a acestora, printre bariere numărându-se accesul dificil la piaţă, procedurile greoaie de conformare fiscală, costul mare al comisioanelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO