Bănci și Asigurări

Isărescu: S-a format un tăvălug de opinii cum că băncile ar fi pline de putregaiuri ce trebuie curăţate, dar nu este chiar aşa

Isărescu: S-a format un tăvălug de opinii cum că...

Autor: Ovidiu Tempea

14.01.2014, 21:01 1985

Decizii politice interne care să nu fie înţelese bine pe plan extern şi să determine mişcări bruşte şi masive de capital reprezintă principalul pericol pentru economie în acest an electoral, afirmă Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, care mizează însă în 2014 pe reluarea creşterii creditării şi vede oportune investiţiile imobiliare.

Mugur Isărescu explică într-un interviu acordat Mediafax condiţiile relaxării monetare mai accentuate de săptămâna trecută, care nu putea fi demarată în perioada în care inflaţia era ridicată.

În acelaşi timp, şeful băncii centrale vede o schimbare în arhitectura sistemului bancar european, unde lichiditatea va fi asigurată de clienţii cu depozite în nivelul garantat, de 100.000 de euro, în timp ce deponenţii cu sume mai mari vor alege să-şi diversifice plasamentele şi să-şi asume responsabilităţi, ceea ce va determina dezvoltarea pieţei de capital.

Isărescu al cărui mandat de guvernator (al cincilea) expiră în octombrie, a mai detaliat şi de ce nu candidează pentru funcţia de preşedinte al României.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 15.01.2014

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO