Bănci și Asigurări

Italienii au o felie de 10% din sistemul bancar

Italienii au o felie de 10% din sistemul bancar

Autor: Ciprian Botea, Razvan Voican

02.06.2014, 00:05 213
Cele trei bănci locale cu acţionariat italian, UniCredit Ţiriac Bank, sucursala Veneto Banca şi filiala grupului Intesa Sanpaolo Bank, controlează 10% din activele sistemului bancar, italienii ocupând poziţia a patra în clasamentul investitorilor străini din acest sector după austrieci, francezi şi greci. Italienii administrau active totale de circa 8 mld. euro la finalul anului trecut.
 
 
UniCredit Ţiriac Bank este cea mai mare dintre băncile controlate de italieni, la finalul anului trecut banca ocupând poziţia a patra în sistem, cu o cotă de piaţă de 7,6% şi active de peste 6 mld. euro. Banca este deţinută in­direct de grupul italian UniCredit, prin intermediul filialei de la Viena - Bank Austria. UniCredit a urcat anul trecut o poziţie în clasamentul băncilor locale. Italienii de la UniCredit mai deţin pe piaţa locală cea mai mare companie de leasing financiar. Italienii sunt prezenţi pe piaţă şi prin doi jucători de talie medie - filiala grupului Intesa Sanpaolo Bank şi sucursala Veneto Banca (fosta sucursală de la Bu­cureşti a Băncii Italo-Romena).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO