Bănci și Asigurări

Italienii care au preluat Daewoo Bank investesc 2 mil. euro pentru sase sucursale

22.06.2006, 18:44 39

Banca C.R. Firenze, care a preluat anul trecut Daewoo Bank, va investi anul acesta aproximativ doua milioane de euro pentru deschiderea a sase noi unitati, in cadrul planului de extindere a retelei la 30 de unitati, pana in 2008.
Noile unitati vor fi deschise in Contanta, Pitesti, Bucuresti, Cluj-Napoca, Ramnicu Valcea si Timisoara. Sucursala din Timisoara va deveni functionala chiar de saptamana viitoare.
"Vrem ca pana la sfarsitul anului sa acoperim tot centrul tarii", spune Giuseppe Merlo, directorul general al bancii.
Merlo, 56 de ani, a fost pana in toamna anului trecut directorul general adjunct al UniCredito Romania, cand mandatul sau a expirat. El a venit la conducerea C.R. Firenze Romania odata cu preluarea bancii (fosta Daewoo Bank) de catre italineii de la C.R. Firenze, care, conform contractului, au dreptul sa numeasca patru din cei sapte membri ai comitetului director.
Noul director general spune ca pe fondul investitiilor in dezvoltarea retelei, banca va incheia anul acesta fara profit, insa va deveni profitabila incepand cu 2007. In ultimii doi ani, Daewoo Bank inregistrase pierderi. Planul italienilor este ca in 2008 filiala locala sa ajunga sa realizeze un profit net de 2,9 milioane de euro.
C.R. Firenze Romania detinea la sfarsitul lunii mai a acestui an active totale in valoare de aproape 287 milioane de lei (81 de milioane de euro), in crestere cu 36% fata de nivelul din decembrie 2005, corespunzatot unei cote de piata de 0,2%. In primele cinci luni banca a facut un profit net de 0,23 mil. lei, cu o retea de 10 unitati.
Banca va mai investi in acest an pentru lansarea unor noi servicii, angajarea si pregatirea de personal sau dezvoltarea retelei de comunicatii.
"Vom lansa serviciul de Internet banking cel mai probabil in luna august si dorim sa aducem in anii urmatori in Romania si serviciul bancar prin televiziune digitala terestra - tv banking", a spus directorul general al bancii. Sistemul a fost lansat recent de C.R. Firenze pe piata italiana, fiind o noua varianta de canal de distributie a serviciilor bancare la distanta, care le permite clientilor sa desfasoare operatiuni de casa. Italienii de la C.R. Firenze nu au inca o tinta clara privind pozitia in sistem, preferand sa studieze piata mai intai.
"Avand in vedere ca banca este mica, dorim sa ajungem pentru inceput in zona mediana a pietei", a spus Edigio Mancini, directorul financiar al C.R. Firenze Italia. El spune ca va analiza si oportunitatea de a aduce si alte subsidiare ale grupului pe piata locala.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO